Вивчення освітнього компоненту сприяє формуванню спеціальних умінь та знань, що передбачають підготовку фахівців, здатних управляти виробництвом харчових екопродуктів, виконувати організацію їх виробництва, знати їх роль в підтримці здоров’я людини, конкурентоспроможності на ринку харчових продуктів, володіти навичками аналізу існуючих тенденцій розвитку крафтових виробництв екологічно безпечної продукції тваринництва та рослинництва різних видів в Україні та світі; опрацювання законодавчих документів України та Європейського Союзу, які регулюють екологічно безпечне виробництво

- Teacher: Сергій Петрович Боковець
- Teacher: Наталія Вікторівна Болгова
- Teacher: Євгенія В’ячеславівна Демидова
- Teacher: Ігор Миколайович Коваленко
- Teacher: Оксана Юріївна Мельник
- Teacher: Федір Всеволодович Перцевой
- Teacher: Світлана Іванівна Потапенко
- Teacher: Марина Михайлівна Самілик