Дисципліна охоплює основи етнічного туризму (поняття, види, особливості попиту), поняття та структуру гастрономічного туризму, кулінарну спадщину народів України, сучасні практики і тренди у сфері етногастрономічного туризму. Значна увага приділяється гастрономії Слобожанщини – як елементу культурної спадщини і ресурсу сталого туризму. Розглядаються питання міжетнічної взаємодії, автентичності, локального брендінгу та туристичної привабливості на основі харчової культури.
Мета освітнього компонента - Сформувати у студентів систему знань про етнічне різноманіття та гастрономічну спадщину України як ресурс для туризму, з особливим акцентом на культурно-історичну специфіку Слобожанщини.
- Teacher: Ольга Миколаївна Бакуменко
- Teacher: Володимир Іванович Дубовик
- Teacher: Лариса Іванівна Єпик
- Teacher: Ігор Миколайович Коваленко
- Teacher: Олександр Вікторович Коваленко
- Teacher: Людмила Василівна Крючко
- Teacher: Олена Миколаївна Осьмачко
- Teacher: Світлана Іванівна Потапенко