Дисципліна охоплює основи етнічного туризму (поняття, види, особливості попиту), поняття та структуру гастрономічного туризму, кулінарну спадщину народів України, сучасні практики і тренди у сфері етногастрономічного туризму. Значна увага приділяється гастрономії Слобожанщини – як елементу культурної спадщини і ресурсу сталого туризму. Розглядаються питання міжетнічної взаємодії, автентичності, локального брендінгу та туристичної привабливості на основі харчової культури.
Мета освітнього компонента - Сформувати у студентів систему знань про етнічне різноманіття та гастрономічну спадщину України як ресурс для туризму, з особливим акцентом на культурно-історичну специфіку Слобожанщини.

- Teacher: Боковець Сергій Петрович
- Teacher: Болгова Наталія Вікторівна
- Teacher: Єпик Лариса Іванівна
- Teacher: Коваленко Ігор Миколайович
- Teacher: Коваленко Олександр Вікторович
- Teacher: Мельник Оксана Юріївна
- Teacher: Перцевой Федір Всеволодович
- Teacher: Самілик Марина Михайлівна