Освітній компонент пов'язаний із загальним цілями ОП та забезпечує набуття знань про науково-теоретичні основи, методологічні й організаційні положення стандартизації та сертифікації тваринницької продукції. Мета ОК полягає у забезпеченні набуття здобувачами знань щодо сертифікації та управління безпекою харчової продукції на національному, регіональному та міжнародному рівнях та практичних навичок розроблення та практичного застосування нормативних документів (НД) різних категорій на продукцію тваринництва, гармонізованих до вимог міжнародних (ISO) та європейських (EN) стандартів.

- Teacher: Коваленко Ігор Миколайович
- Teacher: Мусієнко Юрій Володимирович
- Teacher: Нагорна Людмила Володимирівна
- Teacher: Петров Роман Вікторович
- Teacher: Чекан Олександр Миколайович