Enrolment options

Навчальна дисципліна "Сучасна методологія та організація наукових досліджень з основами інтелектуальної власності у захисті і карантині рослин " виступає як один із найбільш важливих загальних предметів вивчення для магістрантів, що спеціалізуються з усіх галузей наукових знань особливий акцент ставиться на спеціальність 202 Захист і карантин рослин. Даний курс займає особливе місце у навчальному процесі: з одного боку, він завершує цикл вивчення природничо-наукових і загально-професійних дисциплін у вищому навчальному закладі, а з іншого – закладає фундамент для самостійної дослідницької роботи, через таку ланку як методологія, методи та методика наукового дослідження.

Завдання (навчальні цілі) :

- ознайомити студентів із сучасними методологічними концепціями, з основами методології наукового пізнання та з методикою наукових досліджень;

- надати знання про методи і види, основні етапи проведення наукового дослідження; забезпечити студентами оволодіння понятійним апаратом, методикою виконання та оформлення науково-дослідної роботи.

- забезпечити здатність застосовувати вимоги авторського права при проведенні наукових досліджень.

Згідно з вимогами Стандарту вищої освіти України (другий (магістерський) рівень вищої освіти (сьомий рівень НРК України), галузь знань 20 «Аграрні науки та продовольство», спеціальність 202 «Захист і карантин рослин») дисципліна забезпечує набуття студентами таких компетентностей:

3К01. Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями.

ЗК02. Здатність приймати обґрунтовані рішення.

3К03. Здатність генерувати нові ідеї (креативність).

ЗК04. Здатність розробляти та управляти проєктами.

ЗК05. Здатність спілкуватися іноземною мовою.

ЗК06. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

СК01. Здатність збирати та аналізувати релевантні дані, включно з аерозондуванням і моніторингом, та аналізувати релевантні дані, у тому числі за допомогою сучасних методів аналізу даних і спеціалізованого програмного забезпечення.

СК02. Здатність розробляти та реалізовувати програми і проєкти у сфері захисту і карантину рослин з урахуванням усіх аспектів вирішуваної проблеми, зокрема технічних, з використанням GPS-навігації, виробничі, експлуатаційні, комерційні, правові, питання охорони праці та навколишнього середовища.

СК03. Здатність використовувати ефективні методики визначення та ідентифікації шкідливих організмів, проводити фітосанітарну діагностику хвороб рослин, комах, кліщів, нематод, гризунів та бур'янів за стадіями розвитку і етапами органогенезу рослин.

СК04. Здатність розробляти прогнозні моделі та технологічні схеми забезпечення дотримання фітосанітарних вимог  дистанційного і стаціонарного фітосанітарного моніторингу.

СК06. Здатність розробляти комплексні заходи із захисту і карантину рослин для підприємств, установ, організацій усіх форм власності згідно з законодавством ЄС з питань карантину і захисту рослин.

Guests cannot access this course. Please log in.