Ягідництво та виноградарство являє собою важливу галузь сільського господарства. Ягідництво та виноградарство є вибірковим компонентом освітньо-професійної програми зі спеціальності 206 «Садово-паркове господарство».
Програма навчальної дисципліни складається з 2 змістовних. В яких вивчається: Значення, історія та райони промислової ягідної культури. Основні види і різновидності. Біологічні особливості. Сорти. Особливості розмноження. Технологія вирощування у насадженнях різних конструкцій. Збирання, товарна обробка врожаю. Біологічні й екологічні основи виноградарства. В якому вивчається: Виноградарство - як галузь рослинництва і наукова дисципліна. Народногосподарське значення виноградарства. Історичні етапи розвитку виноградарства. Розвиток виноградарства в Україні. . Біологічні основи розмноження. Характеристика способів розмноження винограду. Розробка проекту закладання виноградника. Теоретичні основи і завдання обрізування. Способи ремонту насаджень
- Teacher: Ольга Миколаївна Бакуменко
- Teacher: Сергій Миколайович Горбась
- Teacher: Володимир Іванович Дубовик
- Teacher: Ігор Миколайович Коваленко
- Teacher: Людмила Василівна Крючко
- Teacher: Тетяна Іванівна Мельник
- Teacher: Олена Миколаївна Осьмачко
- Teacher: Світлана Іванівна Потапенко