Ягідництво та виноградарство являє собою важливу галузь сільського господарства. Ягідництво та виноградарство є вибірковим компонентом освітньо-професійної програми зі спеціальності 206 «Садово-паркове господарство».
Програма навчальної дисципліни складається з 2 змістовних. В яких вивчається: Значення, історія та райони промислової ягідної культури. Основні види і різновидності. Біологічні особливості. Сорти. Особливості розмноження. Технологія вирощування у насадженнях різних конструкцій. Збирання, товарна обробка врожаю. Біологічні й екологічні основи виноградарства. В якому вивчається: Виноградарство - як галузь рослинництва і наукова дисципліна. Народногосподарське значення виноградарства. Історичні етапи розвитку виноградарства. Розвиток виноградарства в Україні. . Біологічні основи розмноження. Характеристика способів розмноження винограду. Розробка проекту закладання виноградника. Теоретичні основи і завдання обрізування. Способи ремонту насаджень
- Teacher: Бакуменко Ольга Миколаївна
- Teacher: Горбась Сергій Миколайович
- Teacher: Дубовик Володимир Іванович
- Teacher: Коваленко Ігор Миколайович
- Teacher: Крючко Людмила Василівна
- Teacher: Мельник Тетяна Іванівна
- Teacher: Осьмачко Олена Миколаївна
- Teacher: Потапенко Світлана Іванівна